Venekalastusretki Suomenlahdella

Suomenlahti on itsessään huikea elämys. Rikkonainen ja vaihteleva saaristo mahdollistaa monipuolisen kalastamisen säiden ja sesongin mukaan. Merioppaamme ovat alansa ehdotonta eliittiä. Meille tärkeintä on asiakkaiden turvallisuus, viihtyvyys, laatu ja tietenkin itse saalis. Jokaisella kalalajilla omat kalastukselliset huippusesongit, mutta muista että huippuaikaankin saalis voi olla keskinkertainen ja päinvastoin. Juuri tämä tekeekin kalastuksesta mielenkiintoista.

Kalastuksen etiikka

Yrityksemme suosittelee kestävän kalastuksen harjoittamista. Myös vapavälinein saalista voi tulla monesti yli oman tarpeen, jolloin on syytä pitää maltti veneessä.

Hinta 1-5 henkilöä 850 € alv 0 %
  6-10 henkilöä 1700 € alv 0 %
Lisätunti   20 €/ vene alv 0 %

Kalastusaika 7 h.

Hinta sisältää

  • kalastusvälineet
  • oppaan palvelut
  • veneen
  • eväät ja kahvit
  • kelluntapuvut ja saappaat tarvittaessa.

Hinta ei sisällä kalastuslupia. Me hoidamme kuitenkin lupien hankkimisen puolestanne.

Pääasialliset lähtöpaikat

Operoimme tarvittaessa koko Suomenlahdella, mutta pääasialliset lähtöpaikkamme ovat Porvoon seudulla. Lähtöpaikka kannattaa valita tapahtuman luonteen mukaan. Kalastukseen keskittynyt reissu on hyvä aloittaa esimerkiksi Porvoon Hamarin satamasta. Palaveripainotteinen tapahtuma voidaan aloittaa esimerkiksi Haikon kartanosta, tai Seikkailulaaksosta, josta vene noutaa teidät kalaretkelle. Mukavan ja tunnelmallisen yöpymisen tullessa kyseeseen suosittelemme Pellingissä kalastaja Martin Tillmanin tiloja, jossa on mahdollista järjestää myös ruokailut. Tillmanin tila sijaitsee keskellä parhaita kalapaikkoja. Kysy lisää.

Lähtöpaikat ja kalastuskohteet

Seikkailulaakso
Emäsalontie 152
06950 Porvoo
Kalastus, kokous, ruokailu, sauna ja majoitus
Hamarin Seo
Hamarintie 1
06650 Porvoo
Kalastus, tärkein lähtösatama
Martin Tillman
Sunivägen 307
07370 Pellinki
Kalastus, kokous, ruokailu ja yöpyminen
Haikon Kartano
Haikoontie 114
06400 Porvoo
Kalastus, kokous, ruokailu, sauna ja yöpyminen
Ykköspooli
Jokipolku 65
48710 Kotka
Kalastus, kokous, ruokailu, sauna ja yöpyminen
Kymin rantasauna
Kymijoentie 25
48600 Kotka
Soutualueen tukikohta, kokous, ruokailu, sauna ja laavu
Siikakoski
Munkholmantie 101
48710 Kotka
Kalastus, kokous, ruokailu, laavu ja yöpyminen
Korkeakosken heittolaituri
Kymijoentie 55
48720 Kotka
Kalastus, kokous, ruokailu, laavu ja yöpyminen

Hauki

Hauki on yksi yleisimmistä petokaloistamme. Se ei tarkoita, että hauenkalastus, varsinkin sen suuren saaminen olisi helppoa. Haukea voi saada käytännössä koko avovesikauden, mutta parhaat ajat ajoittuvat huhtikuun puolestavälistä juhannukseen ja syyskuun puolestavälistä aina jäiden tuloon asti. Omat mausteensa hauenkalastukseen tuo lukuisat viehemahdollisuudet. Useimmiten kalojen suusta kaivetaan jerkki, spinnerbait, lusikka, tai kumikala.

Kuha

Oikeaan aikaan ja oikeilla välineillä kuhankalastus voi olla hyvinkin tuottoisaa. Kuhaa kalastetaan useimmiten pohjan tuntumasta jigillä, mutta vesien lämmetessä ja kuhan noustessa pintaan käytetään vaappuja. Parhaat jigaus sesongit osuvat toukokuun alkupuolelta kesäkuun puoleenväliin asti ja syyspuolella kuhaa alkaa tulla syyskuun alusta aina jäiden tuloon asti.

Ahven

Ahven on mahdollisesti runsaslukuisin petokalamme. Ahven liikkuu parvissa ja usein parvet onkin etsittävä, ennekuin kalastus voi toden teolla alkaa. Ahventa kalastetaan pääosin jigillä, mutta lipat ja pienet vaaput voivat antaa myös mainioita tuloksia. Ahven alkaa parveutumaan elokuun lopussa veden lämpötilan pudottua 12–15 asteen tuntumaan ja hyviä saaliita voi saada aina jäiden tuloon asti.

Meritaimen

Meritaimen on eittämättä heittämällä pyydettävien kalojen kuningas. Tuskin missään kalastusmuodossa on niin paljon muuttuvia tekijöitä kun taimenen pyynnissä. Veden korkeus, tuulen suunta, veden lämpötilat, vuodenaika ja ravinnon määrä määrittelevät ne paikat mistä kaloja lähdetään etsimään. Ulkomeren maisemat ovat aivan omaa luokkaansa, mikä antaa runsaasti lisäarvoa tuon uljaan kalan saalistamiseen. Ensimmäistä merivuotta laiduntavat ja katkoihin erikoistuneet vanhemmat yksilöt pysyttelevät usein matalassa vedessä saalistaen pohjaeläimiä. Suuremmat yksilöt etsivät saaliikseen piikkikalaa, tuulenkalaa ja silakoita. Kausi alkaa heti jäiden lähdettyä, jolloin kalastuksessa keskitytään lämpötaskujen etsimiseen ja tunnettujen talvehtimispaikkojen kalastamiseen. Vesien lämmetessä kaloja alkaa löytää pussien suilta ja taimenet alkavat pikkuhiljaa ruokailemaan toden teolla. Toukokuulle mentäessä silakat tulevat rannikolle ja alkaa todellinen taimenenkalastajan eldorado. Usein toukokuussa taimenet löytyvät ulkomereltä kiinni mantereesta, tai isoista saarista. Kevätkautta kestää useimmiten juhannukseen asti, mutta loppukautta kohden ottiajat osuvat varhaiseen aamuun ja iltaan.

Syyskausi alkaa jo elokuun loppupuolella, mutta kalastus on haastavaa tärppivälin ollessa pitkä. Monesti kontaktit kaikkein suurimpiin kaloihin saadaan syys-lokakuussa, mutta runsainten tapahtumia yleensä marraskuussa. Syyskausi alkaa aivan uloimmilta luodoilta ja vesien viilentyessä kalat siirtyvät myös sisäsaaristoon. Taimenen kalastus on haastava mutta erittäin palkitseva laji ja se on nykyisillä kalakannoilla mielekäs vaihtoehto.