Langinkoski


Langinkosken perhokalastusalue

Langinkoski tarjoaa historiallisen elämyksen ja ainutlaatuisen jokivarsiluonnon ohella mahdollisuuden lohenkalastukseen "Keisarin jalanjäljillä". Keisarillinen kalastusmaja on säilynyt alkuperäisessä asussaan ja sen sisustus kertoo keisarillisen perheen elämästä viime vuosisadan loppupuoliskolla.

Kalastusmajan seinää koristaa kipsivalos, joka esittää suurinta Kymijoesta pyydettyä lohta. Kala on saatu juuri Langinkoskesta vuosisadan vaihteessa. Kalalle oli kertynyt painoa huikeat 35kg.

Nykyään Langinkoski tunnetaan myös erinomaisena meritaimen-
koskena. Sen kuohuista on nostettu lukemattomia kirkkaita, vasta jokeen nousseita taimenia. Hyvällä omatunnolla voidaankin väittää Langinkoskea maamme parhaaksi meritaimenkoskeksi. Eikä tämä ole perätön väite sillä tarjoaahan se kalastajille maisemallisesti upeat paikat yhdistettynä laadukkaaseen ja tulokselliseen kalastukseen.

Vieheet ja välineet

Langinkoskella kalastus on sallittu ainoastaan perinteisillä perhovälineillä.

Korkealla vedellä kalastus vaatii usein uppoavan siiman ja mahdollisesti kahdenkäden välineet. Erityisesti niskan yläpuolinen osuus on paikoin hyvin syvä ja kalan tavoittaminen saattaa vaatia nopeasti uppoavan siiman. Matalammalla vedellä Langinkoski soveltuu erinomaisesti kalastettavaksi yhdenkäden vavalla. Pitkät heitot eivät välttämättä ole tarpeen ja toisaalta heittotilaa on useimmin paikoin riittävästi.

Matalan syysveden aikaan sopiva siima on kelluva tai maun mukaan hitaasti uppoava ampumapää. Perhoista käyvät samat kuin muuallakin Kymijoen koskilla. Alueella on ajoittain runsaasti meritaimenta ja näitä varten mukana kannattaa pitää myös mustia ja keltaisia zonkereita sekä maanmainio taimenperho Supertinseli.

Kahluuhousut tuovat runsaasti lisää kalastettavaa aluetta. Kahluusauva on tarpeen paikoin kivisen ja hankalasti kahlattavan pohjan vuoksi.