Ruhavuolle

Ruhavuolle

Ruhavuolteen perhokalastusalue on Siikakosken niskan ohella paikka, jossa kalastuspaine Siikakoskenhaaran osalta on kaikkein kovin aina keskikesältä loppusyksyyn. Ruhavuolle sijoittuu Siikakosken yläpuolelle ja on luonteeltaan nimensä mukaisesti kahden syvän suvannon välinen nopeavirtainen vuolle.

Ruhavuolteella on ajoittain kalastajia enemmän kuin kerralla on tilaa, jolloin omaa heittovuoroaan voi joutua odottamaan. Vuolteesta saadaan vuoden mittaan monta suurta lohta ja hyvänä tittivuonna saatetaan paikalla väsytellä yhtaikaa useampaakin kalaa.

Kalastuskausi Ruhavuolteella alkaa yleensä toukokuun lopulla meritaimenen noustessa myös Langinkosken haaran yläosiin. Kesäkuussa saadaan parhaina vuosina lukuisia hienoja meritaimenia, joiden koko vaihtelee viiden kilon molemmin puolin. Lohen nousu alkaa pian Juhannuksen jälkeen. Saatujen kalojen määrän kannalta Ruhavuolteella parasta aikaa on elo-ja syyskuu. Syksyllä Ruhavuolteen kalastuskauden lopettaa rauhoitus joka alkaa koko tässä haarassa 30.9 ja jatkuu aina 1.3 asti