Ykköspooli
Lohi, meritaimen ja siika nousevat Kymijokeen. Niin pitkälle kuin pääsevät. Siikakosken haarassa matkaa mereltä tulee noin viisi kilometriä ja sitten vaelluskalojen nousun pysäyttää voimalaitos sekä pato, jotka sijaitsevat Koivukoskella. Voimalaitoksen alapuolelle on rakennettu heittolaituri, josta suuren merilohen ja -taimenen tavoittaminen lienee tällä hetkellä varmempaa kuin missään muualla tässä haarassa. Liian helppoa lohikalan saaminen ei ole ja usein karttuu pelkkä kokemus.
Keväällä ja alkukesästä tehdään alueelle istutuksia pyyntikokoisilla kirjolohilla. Niiden istutukset lopetetaan lohen alkaessa nousta jokeen heti juhannuksen jälkeen. Kesäkuussa saadaan parhaina vuosina lukuisia hienoja meritaimenia, joiden koko vaihtelee viiden kilon molemmin puolin. Parasta aikaa saada lohikala on heinä-, elo- ja syyskuu. Syksyllä alueen kalastuskauden lopettaa kuturauhoitus.
Koska Ykköspooli on yksityisaluetta ja alueella ei saa kalastaa kuin oppaan kanssa, niin kalastusvälineet tuodaan järjestävän opaspalvelun puolesta. Toki voit tuoda omat kalastusvälineet tänne tulessasi, jos niin haluat. Ykköspoolille sopivimmat virvelivälineet ovat keskikokoiset tai suuret haspeli- tai hyrräkelat varustettuna 0.35-0.50 mm vahvuisella siimalla.
Perhovälineiksi sopivat sekä yhden-, että kahdenkäden välineet kalastuspaikan ja vedenkorkeuden mukaan. Perinteisiä perhokalastus-välineitä käytettäessä niiden tulisi kuitenkin olla lohiluokan välineitä
Opas voi myös viedä teidät soutukalastamaan tällä alueella. Soutukalastaminen tapahtuu oppaan soutaessa vieheet kalan ”ottipaikoille” ja teidän tehtävänä on huolehtia vieheiden veteen saattaminen ja kalojen väsyttäminen. Oppaan johdolla voitte myös perhokalastaa veneestä käsin. Tällöin onnistuu koko alueen kalastaminen myös perholla.